Deepstambh'daki engelli öğrenciler rekabetçi sınavlardaki başarılarından dolayı tebrik edildi

hulya

New member
Yüksek ve Teknik Eğitim Bakanı Chandrakant Patil Pazar günü engelli insanlar için bir üniversite kurma planlarını duyurdu. Vatandaşlardan bu kişilere sahip çıkmaları ve onlara karşı daha duyarlı olmaları çağrısında bulundu.

Jamadar ve Bawiskar gibi Deepstambh'ın diğer birçok öğrencisi de UPSC, Maharashtra Kamu Hizmeti Komisyonu (MPSC) ve bankacılık dahil olmak üzere çeşitli rekabetçi sınavlardaki başarılarından dolayı onurlandırıldı. (HT FOTOĞRAF)

Patil, Deepstambh Vakfı'nın Manobal Enstitüsü'nde birçok engelli öğrencinin çeşitli rekabetçi sınavlardaki olağanüstü performanslarından dolayı onurlandırıldığı bir programda konuşuyordu. Tören Kothrud'daki Yashwantrao Chavan Oditoryumu'nda düzenlendi. Vakıf, ülke çapında 400'den fazla engelli kişiyi çeşitli yarışma sınavları için eğitiyor. “Bu program benim için çok ilham verici. Engellerine rağmen en iyi performans gösterenler kariyerlerinde iz bırakmışlardır. Engellerini aşarak başarıya ulaştılar. Deepstambh bu asil çalışmasıyla toplumu gururlandırıyor. Devletin engellilere yönelik de çeşitli programları var ama onlara karşı duyarlılığın artırılması gerekiyor.”

Deepstambh kurucusu Yajurved Mahajan şunları söyledi: “Deepstambh kendisini engellilere ve yetimlere adamıştır. Şirketin yardımıyla şirket Pune ve Jalgaon'da eğitim merkezleri işletiyor. Ülke çapında 400’ün üzerinde engelli öğrenciye eğitim veriyoruz.”

Deepstambh'ın öğrencilerinden biri olan ve Birlik Kamu Hizmeti Komisyonu (UPSC) sınavında 191. sırada yer alarak onurlandırılan Farhan Jamadar, “Deepstambh kariyerimde önemli bir rol oynadı. Bu kendime olan güvenimi artırdı ve UPSC sınavını geçmeyi başardım.”

Yine ödüle layık görülen bir diğer Deepstambh öğrencisi Pritesh Bawiskar, “Deepstambh topluma girmemize yardımcı oldu. Kırsal bir bölgeden geliyorum ama enstitü bana hayallerimin peşinden gitmem için gereken güveni verdi.”

Jamadar ve Bawiskar gibi Deepstambh'ın diğer birçok öğrencisi de UPSC, Maharashtra Kamu Hizmeti Komisyonu (MPSC) ve bankacılık dahil olmak üzere çeşitli rekabetçi sınavlardaki başarılarından dolayı onurlandırıldı.

Şükran günü töreninde ayrıca Merkezi Hükümet memuru Rajesh Agrawal, Punjab Ajay Arora'dan görme engelli Hindistan İdari Servisi (IAS) memuru, Bölge Sulh Hakimi Mahendra Mahajan ve Bajaj FinServ Kurumsal Sosyal Sorumluluk (CSR) Başkanı Shefali Bajaj da hazır bulundu.

Alt yazı –

Kör Deepstambh öğrencisi Ayush Agrawal, UPSC sınavında seçildi. Chandrakant Patil Pazar günü onu tebrik etti.