Jankar, NCP'nin (SCP) Mohite Patil'ini destekliyor

hulya

New member
Pune: Dhangar belediye şefi Uttam Jankar, Madha Lok Sabha seçim bölgesinden Dhairyasheel Mohite Patil'e desteğini genişletti.

Dhangar belediye şefi Uttam Jankar, Madha Lok Sabha seçim bölgesinden Dhairyasheel Mohite Patil'e (resimde) desteğini genişletti. (HT DOSYASI)

Başbakan Yardımcısı Devendra Fadnavis tarafından Nagpur'a götürülen Jankar'ın desteği, yaklaşan seçimler öncesinde kurulmakta olan stratejik ittifakların altını çiziyor. Jankar'ın Milliyetçi Kongre Partisi adayına (Sharadchandra Pawar) verdiği destek, Solapur ve Baramati dahil olmak üzere komşu seçim bölgeleri üzerinde etki yaratabilir.

HT, her zaman, her yerde kriket yakalamanın tek adresi olan Crick-it'i tanıtıyor. Şimdi keşfedin!

Fadnavis ve usta siyasetçi Sharad Pawar ile görüştükten sonra Jankar, kararını 19 Nisan'da destekçileriyle yapacağı toplantının ardından açıklayacağını söylemişti.

Cuma günü halka açık bir mitingde konuşan Jankar, Bharatiya Janata Partisi'nin (BJP) son on yılda verdiği sözleri yerine getiremediğini iddia etti.

“Fadnavis beni özel bir uçakta toplantıya çağırdığında çoğu kişi aksini düşündü ama ben Mohite Patil'i desteklemeye karar vermiştim. BJP liderleri benden Birlik Bakanı Nitin Gadkari ile konuşmamı istese de kararımda kararlıydım” dedi.

Lider, Mohite Patil'in seçim kampanyasından çekilmeye hazır olmaması nedeniyle BJP'nin 2020 yılında kendisine karşı dava açmayı planladığını iddia etti. “Ayrıca beni kast sertifikası meselesine sürüklemekle tehdit ettiler” dedi. Yaşlı Pawar'ı desteklemesine rağmen Ajit Pawar'ın NCP'sinde kalacağını ekledi.

Bu arada Mohite Patil, “Bölgemizin kalkınması için iki siyasi rakip bir araya geldiğinde insanların kafasındaki tüm şüphelerin giderilmesi gerekir.” dedi.

Halka açık mitingde konuşan NCP (SCP) eyalet şefi Jayant Patil, “Sizi temin ederim ki Jankar yakında MLA olacak ve adaylık başvurusunda bulunması için ona AB formunu vereceğim.”