Pune şehir komiseri BJP liderinin iddialarına ilişkin soruşturma emri verdi

hulya

New member
10 Temmuz 2024 06:40 IST


Bidkar, Pune Belediye Kurumu'nun (PMC), sahada herhangi bir çalışma yapılmamasına rağmen kendisi tarafından yaptırılan 22 kamu işleri projesi için ödeme yaptığını iddia etti.


Salı günü, belediye komiseri Rajendra Bhosale, üst düzey Bharatiya Janata Partisi (BJP) milletvekili Ganesh Bidkar'ın şehir yönetimine karşı yönelttiği iddialar hakkında soruşturma başlatılması emrini verdi.


Bu iddiaların belediye milletvekili ve Sivil Havacılıktan Sorumlu Devlet Bakanı Murlidhar Mohol'un da katıldığı bir toplantıda öne sürülmesi anlamlıdır. (HT FOTOĞRAF)

Bidkar, Pune Belediye Kurumu'nun (PMC), sahada hiçbir çalışma yapılmamasına rağmen kendisi tarafından yaptırılan 22 kamu işi için ödeme yaptığını iddia etti.

Bhosale, “Komisyon Yardımcısı Prithviraj BP'den konuyla ilgili bir soruşturma yürütmesini istedim” dedi.

Bu iddiaların belediye milletvekili ve Sivil Havacılıktan Sorumlu Devlet Bakanı Murlidhar Mohol'un katıldığı bir toplantıda öne sürülmesi anlamlıdır.

Toplantı sırasında şehirdeki BJP liderleri Pune şehir yönetiminin işleyişi hakkında çeşitli sorular sordu.

Toplantıda eski Meclis Başkanı Bidkar şunları söyledi: “PMC yönetimi birçok usulsüzlüğe bulaşmış durumda. Müteahhitlere ödemelerin yapıldığı ancak sahada hiçbir iş yapılmadığı 22 sözleşmeden oluşan bir listem var elimde. Bu eserlerin listesini belediye komiserliğine sundum.”

Bidkar konuyu takip ederek körü körüne iddialarda bulunmadığını ancak elinde bu açıklamaları destekleyecek belgeler bulunduğunu söyledi.

Bu arada, Salı günü şehir komiseri, yönetime Mohol'un talimatları doğrultusunda tecavüz karşıtı girişim başlatma talimatı verdi.

Bhosale şunları söyledi: “Personelin bir kısmı emlak vergisi dairesine devredildiği için arazi geliştirme koruma departmanının personeli yetersiz. Ancak çalışmalar yakında başlayacak.”


Haberler / Şehirler / Pune / Pune şehir komiseri BJP liderinin iddialarına ilişkin soruşturma emri verdi