Punekar'lar leziz iftar çeşitleriyle Ramzan'ın tadına varıyor

hulya

New member
Kutsal Ramzan ayı, bayrama yalnızca iki hafta kala son aşamasına girerken, Mominpura, Camp ve Kausarbaug gibi Müslüman bölgeleri, lezzetli ikramların tadını çıkarmak için çeşitli tezgahlarda sıraya giren Punekar ordularıyla hayat buluyor.


Kamp alanında, Camp Court, Shivaji Pazarı, Sachapir Caddesi, Babajan Dargah ve Azam Kampüsü'nün önünde çeşitli atıştırmalıkların satıldığını görebilirsiniz; Kausarbaug, bir sonraki Ramazan ayında mutlaka dikkate alınması gereken yemek mekanı olarak ortaya çıkıyor. (Mahendra Kolhe)

Kamp alanında, Camp Court, Shivaji Pazarı, Sachapir Caddesi, Babajan Dargah ve Azam Kampüsü'nün önünde çeşitli atıştırmalıkların satıldığını görebilirsiniz; Kausarbaug, bir sonraki Ramazan ayında mutlaka dikkate alınması gereken yemek mekanı olarak ortaya çıkıyor.

Yalnızca HT uygulamasında Hindistan'daki genel seçimlerin hikayesine özel erişim elde edin. Şimdi İndirin!

Ramazan Bayramı 11 Mart'ta başlayacak, Ramazan Bayramı ise 11 Nisan'da kutlanacak. Bu ay boyunca Müslümanlar her gün sabahtan akşama kadar oruç tutar, güneş battıktan sonra hurma ve meyvelerle (iftar) oruçlarını açar, ardından akşam namazı ve akşam yemeği yerler. İftar sonrası akşam namazı çağrısı, kampta ve şehrin diğer bölgelerinde irili ufaklı satıcıların lezzetlerini (Tavuk Tikka, Kadı Goş, Tavuk Köftesi, Koyun Eti Seekh vb.) sergilemesiyle festivalin başlangıcını simgeliyor.

Kampı ziyaret eden Viman Nagar sakini Sunita Pokharna, “Ben tavuk ve koyun eti yemeklerini seven bir yemek tutkunuyum. Bu ay hazırlanan mezeler özel olup tüm yıl boyunca mevcut değildir. Dolar kebabını ve dum tavuk biryani'yi severim.

“Yemek için çok çeşitli başlangıçlar ve atıştırmalıklar var ve Ramzan, tüm yıl boyunca kendi seçtikleri yemeklerin tadını çıkarmak için bekleyen yemek tutkunları için ideal bir ay.”

“Sakhi Falooda” kampın görülmeye değer yerlerinden bir diğeri. Burada lezzetli rabdi falooda, dondurma falooda, falooda pyala, kulfi vb. alabilirsiniz.

Kausarbaug'daki İftar Caddesi Karşılama Salonu'ndan başlıyor ve Mayfair Bahçesi'nin yakınında bitiyor. Ramazan lezzetlerinin sunulduğu onlarca iftar tezgahı var. Sokak şu anda Nawabi Ramzan, Shalimar Banquet, Gudakuwala Chicken Fry, Feroze Caterers ve Sharif Caterers gibi kişiler tarafından işgal ediliyor. Gıda girişimcisi Sahil Shaikh tarafından kurulan Nawabi Ramzan, vejetaryen olmayanlar için bir cennettir ve Shahi Patthar Gosh, Hyderabadi Shahi Haleem, Shahi Khubani Ka Meetha, Hyderabadi Shahi Murg ve Hyderabadi Dum Chicken gibi çok sayıda yemek sunmaktadır.

Sahil Shaikh'e sorun, o da şöyle diyor: “Ramazan tüm toplumlardan insanları tek bir platformda buluşturuyor, şenliklerle ve maneviyatla dolu bir aydır. Müşterilerimize yenilikçi yemekler sunan, ülkenin en iyi şeflerinden bazılarına sahibiz. Tepki olağanüstü ve neredeyse hiç oturacak yer yok. Vatandaşlarımıza en güzel yemeklerimizi sunmaya devam edeceğiz. Başta biryani, haleem ve patthar olmak üzere tüm lezzetlerimiz kek gibi satılıyor.”

Nawabi Ramzan'ı ziyaret eden medya uzmanı Shailendra Singh, “Yemekler harika. Shahi Khubani Ka Meetha, Haleem, Patthar Gosh ve Biryani'den keyif aldım. Punekarlar mutlaka burayı ziyaret etmeli ve özel Ramzan yemeklerinin tadına bakmalıdır.”

Bölgede ayrıca kurta ve mehndi külahlarından sutar pheni'ye ve künefe gibi Arap/Türk/Afgan yemeklerine kadar her şeyin satıldığı tezgahlar bulunmaktadır.